22 Μαρτίου 2010

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΕΣΑΜΕΑ ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Όπως είχε ανακοινωθεί, η Εκτελεστική Γραμματεία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία πραγματοποίησε το πρωί της Δευτέρας 22.03.10 παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπ. Οικονομικών, με κεντρικό το πολλάκις εκπεφρασμένο αίτημα να γίνει δεκτή από τον Υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, το οποίο και ικανοποιήθηκε χάρη στην επιμονή της Συνομοσπονδίας. Στη συνάντηση με τον κ. Παπακωνσταντίνου που ακολούθησε, η Εκτελεστική Γραμματεία της Ε.Σ.Α.μεΑ εξέθεσε αναλυτικά τα δίκαια οικονομικά και φορολογικά αιτήματα των ατόμων με αναπηρία, τα πενιχρά εισοδήματα των οποίων δέχονται κατάφορη επίθεση τόσο λόγω της κρίσης, όσο και λόγο των έκτακτων εισοδηματικών μέτρων που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση, που θέτουν μια από τις πλέον ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού στο κατώφλι της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.
Επιπλέον, επεσήμανε την έντονη διαμαρτυρία της για τη μη πρόσκλησή της να συμμετάσχει στο διάλογο με τους κοινωνικούς εταίρους για το φορολογικό νομοσχέδιο, θέτοντας εκ νέου το αίτημα για εκπροσώπησή της στην ΟΚΕ, για το οποίο έλαβε θετική δέσμευση από τον Υπουργό να το εξετάσει.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο Πρόεδρος της Ε.Σ.Α.μεΑ. κ. Βαρδακαστάνης, αφού εξέφρασε την ικανοποίηση των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους για τη μη συμπερίληψη των αναπηρικών αυτοκινήτων και των βοηθών – νοσηλευτών των ατόμων με αναπηρία στα τεκμήρια δαπάνης, ζήτησε να εξαιρεθούν να αναπηρικά αυτοκίνητα από το φόρο πολυτελείας, αποσπώντας τη δέσμευση του Υπουργού να το εξετάσει θετικά. Στο ίδιο μήκος κύματος η Συνομοσπονδία ζήτησε ρύθμιση για την πρώτη κατοικία των ατόμων με αναπηρία, ζήτημα το οποίο επίσης δεσμεύτηκε να εξετάσει ο Υπουργός, καθώς και τη διατήρηση του μέτρου της πλήρους φοροαπαλλαγής του εξωϊδρυματικού επιδόματος παραπληγίας και απολύτου αναπηρίας, ως ζήτημα αρχής ότι τα επιδόματα δεν φορολογούνται.
Ο Υπουργός επιβεβαίωσε ότι το επιπλέον αφορολόγητο ποσό των 2.400 ευρώ που ισχύει για τα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειές τους δεν θα θιγεί , όπως και η πλήρης φοροαπαλλαγή των μισθών συντάξεων και πάγιας αντιμισθίας που ισχύει για τους τυφλούς και τα άτομα με βαριά κινητική αναπηρία.
Η Συνομοσπονδία ζήτησε επίσης να ισχύσουν ευνοϊκές ρυθμίσεις για την επιχειρηματικότητα των ατόμων με αναπηρία , χωρίς ηλικιακό περιορισμό, ανάλογες με αυτές που προβλέπονται στο άρθρο 69 του εν’ λόγω προσχεδίου φορολογικού νόμου για την νεανική επιχειρηματικότητα.
Σε μια περίοδο ιδιαίτερα δυσμενή για όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες, η Ε.Σ.Α.μεΑ. δεσμεύεται ότι θα βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραμμή για την προστασία και τη διεύρυνση των παροχών σε μια από τις πλέον ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού τα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειές τους, διαμηνύοντας ότι το κράτος πρέπει και οφείλει να μεριμνά πρώτα για τους αδυνάτους.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP