18 Απριλίου 2016

17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΙΜΟΡΡΟΦΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΚΟΣΙ ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΙΜΟΡΟΦΙΛΙΚΩΝ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 1996 - 2016

Το 1989, με πρωτοβουλία της Παγκόσμιας Οργάνωσης Αιμορροφιλίας (WFH), καθιερώθηκε η Παγκόσμια Ημέρα Αιμορροφιλίας, με σκοπό να αναδείξει το πρόβλημα των αιμορροφιλικών ατόμων. Ύστερα από τόσα χρόνια και στο πλαίσιο της παγκόσμιας οικονομικής και κοινωνικής κρίσης που ζούμε λόγω των πολέμων, της αναγκαστικής μετανάστευσης και των οικονομικών προβλημάτων παραμένει επιτακτική η ανάγκη να αυξηθεί η ευαισθητοποίηση και η υποστήριξη για εκείνους που ζουν με κληρονομική αιμορραγική διαταραχή. Αν προστεθεί ο υπολογισμός ότι σε παγκόσμιο επίπεδο 1 στα 1.000 άτομα έχει μια αιμορραγική διαταραχή και οι περισσότεροι δεν έχουν διαγνωστεί και δεν λαμβάνουν θεραπεία, δικαίως φέτος η Παγκόσμια Οργάνωση Αιμορροφιλίας (WFH) στέλνει το μήνυμα ότι το όραμα όλων είναι θεραπεία για όλους
Το 1996 ιδρύεται ο Σύλλογος Αιμορροφιλικών Βορείου Ελλάδος (ΣΑΒΕ) με σκοπό τη διασφάλιση της ορθής αντιμετώπισης των προβλημάτων υγείας, την επίτευξη παροχής της ίδιας σε ποιότητα θεραπευτικής αντιμετώπισης των προβλημάτων των αιμορροφιλικών, που σχετίζονται με τη διάγνωση, την προγεννητική διάγνωση, την θεραπευτική αντιμετώπιση και την αντιμετώπιση των επιπλοκών των αιμορραγικών εκδηλώσεων και των επιπλοκών της θεραπείας, τόσο στην επαρχία όσο και στο κέντρο, την ενημέρωση των μελών με ειδικές επιστημονικές ημερίδες, τη διασφάλιση της ορθής αντιμετώπισης των προβλημάτων στο χώρο της παιδείας και στο χώρο της εργασίας. Το 2016, είκοσι χρόνια μετά, οι σκοποί του συλλόγου παραμένουν οι ίδιοι, με την ανάγκη για μεγαλύτερο αγώνα από την πλευρά των μελών προκειμένου να αντιπαλέψουν καθημερινά τα προβλήματα που προκύπτουν.
20 χρόνια Σύλλογος Αιμορροφιλικών Βόρειας Ελλάδας. Είμαστε ακόμα στην αρχή. Ο δρόμος ανοίχτηκε. Ελάτε να τον χαράξουμε μαζί! Σας περιμένουμε! 

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP