3 Δεκεμβρίου 2015

Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία καθιερώθηκε το 1992 με απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ και τιμάται κάθε χρόνο στις 3 Δεκεμβρίου.
Η επιλογή της ημερομηνίας αυτής συνδέεται με την υιοθέτηση από το διεθνή οργανισμό στις 3 Δεκεμβρίου 1982 του προγράμματος δράσης για τα ΑΜΕΑ, το οποίο οδήγησε στην υπογραφή της διεθνούς Σύμβασης για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία.
Η Ημέρα αυτή δίνει την ευκαιρία στις κυβερνήσεις, στους οργανισμούς και στις κοινωνίες να εστιάσουν την προσοχή τους στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ανθρώπων με αναπηρία.
Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ (2014), γύρω στο 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι σε όλο τον κόσμο πάσχουν από κάποιας μορφής αναπηρία, το 80% των οποίων ζει στις αναπτυσσόμενες χώρες.
Γνωρίζουμε ότι πολύ από εσάς αντιμετωπίζεται προβλήματα υγείας τα οποία επιδεινώνονται με την συνεχή μείωση των φαρμάκων όπως επίσης και οικονομικά. Με την βοήθειά σας και με προσωπικές μας ενέργειες προσπαθούμε να λύσουμε προβλήματα που μας απασχολούν. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους ανθρώπους που στηρίζουν το έργο μας και να ευχηθούμε σε όλους εσάς μια υγιή και όμορφη χρονιά. 

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP